dinsdag 5 januari 2010

Kan deze er nog bij?


Vorig jaar september zouden wij naar de Rotterdamse Uitmarkt gaan voor het concert van Kyteman’s Hiphop Orchestra. Last minute afgeblazen, omdat het treinverkeer weer eens ontregeld was. Stom, stom, stom, zoals recent nog eens bleek.

Het dik 25 man sterke collectief gaf 14 dagen erna hun afscheidsconcert in de Groningse Oosterpoort, en dat optreden werd eind december uitgezonden door de AVRO.

Voor wie het ontgaan mocht zijn: Kyteman (pseudoniem van Colin Benders) was dé podiumsensatie van 2009 en speelde het afgelopen jaar alle grote festivals plat met zijn met zijn opzwepende mix van big band jazz, hiphop, balkanhoempa, funk en blues.

Ook in de Oosterpoort-registratie, die inmiddels op DVD uit is, dirigeert en bespeelt de 23-jarige Kyteman swingend & springend band én publiek. De energie spat van het podium af en ieder nummer is verrassend anders. Grenzeloze feestmuziek die alle genres overstijgt, zo hebben we het graag!

Daarom: kan deze nog toegevoegd worden aan mijn eindejaarslijstje? In de categorieën ‘Meest vernieuwende Nederact’, ‘Meest opzwepende DVD-registratie’ en ‘Gemist concert van 2009’?

Geen opmerkingen: