dinsdag 2 februari 2010

Greetings from Jamaica



Poging tot een snelle blogupdate op een computer met een lurp toetsenbord, dus dat zal wel niet geheel foutloos gaan.

Inmiddels zijn we gestart aan onze 3e officiele vakantiedag op Jamaica, want we arriveerden hier zaterdag na middernacht, althans volgens onze biologische klok, want hier was de avond net begonnen.
Vreemd gevoel om in zwoele temperaturen midden in de nacht ons eerste avondmaal op het strand te nuttigen. En dan zeker na een bepaald niet stressloze vlucht.

Dat begint lekker...
Door sneeuwbuien op Schiphol werd onze vlucht steeds weer uitgesteld. Liepen zodoende een paar uur vertraging op, wat leek te betekenen dat wij onze aansluitende vlucht naar Montego Bay zouden gaan missen. in het vliegtuig naar Londen vertelde men ons vlak voor de landing dat de incheck gate inmiddels gesloten was, maar we beslote n het er toch op te gokken.
Om een langverhaal kort te houden: we hebben een race tegen de klok gelopen over London Gatwick om nog net op het nippertje in het vliegtuig te kunnen stappen. ik zat toen we gingen opstijgen nog met reutelende hartkleppen en steken in mijn borst van het rennen.

De vlucht naar Jamaica verliep verder vlekkeloos, maar de grootste tegenvaller is dat door die vertraging onze koffers niet overgezet konden worden. En op die koffers wachten we nu nog steeds!

Dat laatste betekent natuurlijk een enorm ongemak, wantwe missen van alles: shag, koffie, ondergoed, strandkleding, onze toilettassen en de Lonely planet gids stampensvol van tevoren ingewonnen en aangestreepte info.
En het betekent een hoop gedoe met telefoontjes plegen en van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Toch maar genieten
Los van deze ellende slaan we ons er toch manmoedig doorheen en proberen ons ondanks deze tegenvaller zo goed mogelijk te amuseren. En dat lukt prima hoor, want er zijn heel wat verzachtende omstandgheden voorhanden. Zoals een stralende zon, een blauwe zee, een aangename zomerse temperatuur en heel veel lome reggaemuziek.

Onze all-inclusive accommodatie bevalt prima. Prima kamer, superbedden en een lekker douche. En niet te vergeten gratis drank!
Kortom, wat wil een mensch nog meer? Eh, nou... onze koffers graag!

Ik ga er nu maar wee snel mee stoppen, want dit keyboard is een ramp. Drie kwartier over dit stukje gedaan.
Hopelijk later meer tijd vor meer info, want we hebben hier al weer de nodige leuke dingen meegemaakt. Maar het strand en de beach bar lonken nu weer heel erg.

Dag lief thuisfront, wij maken het goed hoor en zien er inmiddels roodgeroosterd en heerlijk gezond uit. Dat zien jullie later nog wel een keer op de foto's.

Voor nu: greetings in the name of Jah Rastafari.

Yahman & Saaman

5 opmerkingen:

Bieptiep zei

Hallo Quelsaatjes,

Goed dat jullie ondanks de vervelende aanloop toch zo van jullie vakantie genieten! Geniet ze nog veel meer in het land waar de rumbonen groeien!
Ik ben vandaag al drie keer natgeregend..

Anoniem zei

Yo Peter en Marianne
Wat een stressen om door het weer je aansluitende vlucht te halen, maar jullie zijn er en dan zonder je koffer met al je spullen. Daar reken je meestal niet op en je kan niet alles via Google documenten meenemen, zeker geen shag. Hopelijk ontvangen je jullie de koffers nog voor het vertrek naar Cuba.
Hier in Thailand Koh Chang genieten we ook volop van dit stukje aarde waar koning winter en vorst ontbreekt en het afzien is in de tropenzon. Lees verder onze nieuwsbrief de we sturen naar je e-mail.
We wensen je veel sterkte en een voorspoedig terugzien van jullie koffers. Geniet ondertussen verder van alles wat jullie daar locaal hebben krijgen en kunnen kopen en wat je beleven.
Het is 23 uur hier, 17 uur thuis en 11 uur bij jullie, ik zit op de veranda van onze bungalow deze reactie te typen, het is nu 28 graden en ik zit alleen in m;n zwembroek. Wij gaan nu naar bed met de airco op 23 graden en kijken nog een aflevering van Six Feed Under op de laptop en gaan dan slapen.
We hebben tijd tekort en willen nog lang niet naar huis.
Tot binnenkort, maar nu even buiten lang lekker warm, groeten Robert en Maria

Anoniem zei

hoi, lieve allebei!!

Wat een gedoe ... vervelend begin ... gelukkig dat dat goed gecompenseerd wordt!! Hoop dat het ondertussen opgelost is! Hier missen jullie regen, beetje sneeuw, beetje gladheid, kou ...

liefs, en geniet ze!
Anja

Anoniem zei

Dag lieve reageerders

Het is nu donderdag en we zitten nog steeds te wachten op onze koffers. Iedere dag meermaals bellen in een poging iets te weten te komen. Worden van het kastje naar de muur gestuurd en er af & toe behoorlijk mismoedig van, maar we compenseren de boel met behulp van allerlei verkrijgbare middelen.
Vanavond arriveert er een vlucht uit Londen. We hopen & bidden dat onze koffers dan eindelijk arriveren.

P&M

Anoniem zei

hoi P&M!!
fijn om wat te horen van jullie.
vond het ook weer een leuk geschreven stukje , Peter!
wat rot zeg, van jullie koffers!
hopelijk krijg je ze nog voordat jullie naar Cuba gaan.
hier is het maar sombertjes.
bovendien is het bij mij in mijn rug
geschoten en kan dus bijna niks doen,
heel vervelend. maar goed, dat gaat ook wel weer over.
veel plezier nog hoor!
mo