maandag 21 juni 2010

Werelds genieten

Het is inmiddels een ingesleten jaarlijkse traditie aan het worden, ons bezoek aan Festival Mundial. Niet afgeschrikt door de herfstige weersvoorspellingen trokken we afgelopen weekend dan ook weer naar Tilburg voor een gevarieerde portie wereldmuziek, en vooral: ambiance.

Prettige extras
Want hoewel er ook nu weer een aantal persoonlijke favorieten op het affiche stond (Caro Emerald, Flogging Molly, Amsterdam Klezmer Band), gaan we nooit alleen voor de muziek. Het zijn juist de aanvullende randvoorwaarden die ons ieder jaar weer over de streep trekken: het veelkleurige publiek, de altijd prettige festivalsfeer, de lekkere hapjes en de verrassingen waar je vaak tegenaan loopt.


Muzikale verrassingen
Aangenaam verrast waren wij bijvoorbeeld door de Oekraïense dames van Dakha Brakha (schrille stemmen plus opzwepende percussie), het Israëlische trio Boom Pam (surfmuziek gemixt met Jiddische melodieën, in een bezetting van drums, elektrische gitaar en tuba!), de electroreggaefunk van het Australische Dubmarine, de boventonen en keelklanken van het Chinees-Mongoolse Hanggai en de ideale festivalband Che Sudaka die met hun Spaanstalige reggae-skarock het publiek aardig aan het springen & skanken kreeg.

Grootste verrassing was echter vooral het weer. Op een enkel verdwaald buitje na viel er regelmatig ook van de zon te genieten, en dat kwam de sfeer natuurlijk nog eens extra ten goede.

Leermoment: voortaan op mijn oude dag niet zo uitbundig meehupsen op de balkanhoempa van de Amsterdam Klezmer Band. Voel twee dagen na dato nog steeds spieren, waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

Uitgebreider fotoverslag hiero.

3 opmerkingen:

John zei

Hee die Peter,
Toch weer heel wat gemist aan je foto's te zien. Beetje jaloers dat ik al dat kleurrijks heb moeten missen en het moest doen met oranje op de markt in Venlo. Leuke set op Flickr.

PeterQ zei

Bedankt voor het compliment John.
Maar je was eigenlijk te vroeg. M'n Flickr set is pas vandaag of morgen compleet.
So check again!

De Eeuwige Bron zei

Sorry!
Dat had ik even gedeletet ;-) Zitten er nog een paar vrije dagen voor je in? Anders maar met regelmaat de Italiaanse buurman bezoeken en/of Peter M helpen met zijn onderzoek.
Thuis werken is misschien ook een optie. Doorgaans levert dat nog meer op ook.
In ieder geval veel sterkte.