dinsdag 17 augustus 2010

Postbus 51 ideetje?


Kan iemand bovenstaande tekst eens in het Nederlands vertalen en vervolgens huis-aan-huis laten bezorgen? Misschien dat bij een deel van dit immer morrende, ontevreden volk alsnog het kwartje valt en men toch nog iets doneert op giro 555.

Leve de vakantie!
Volgens VN-schattingen zijn veertien miljoen mensen getroffen door de overstromingen in Pakistan, meer dan bij de aardbeving in Haïti en de tsunami samen. Maar helaas, ‘De ramp leeft in ons land onvoldoende’, aldus De Volkskrant. Dat komt volgens deskundigen niet alleen omdat Nederland nog bezig is met het staartje van de vakantie te vieren, maar ook door anti-islam sentimenten (met dank aan GW).

Op forums struikelen mensen over de argumenten om toch vooral niets te geven. Fraai voorbeeldje op de website van de NOS: “Een land dat mensen traint om onze jongens en meiden op te blazen, daar heb ik het helemaal mee gehad”.

Onze jongens en onze meiden? Wanneer is het begrip ‘wereldsolidariteit’ eigenlijk precies opgehouden te bestaan?

Survival tips
Twee tips voor Pakistani die deze ramp desondanks overleven: bekeer je tot een geaccepteerde westerse godsdienst en plan die overstromingen vooral nooit meer in de Nederlandse zomervakantie!

Geen opmerkingen: