zaterdag 5 maart 2011

Strandetappe 2


Ondanks het feit dat onze eerste dag in Hikkaduwa vrijwel bewolkt was, waren we aan het eind van de dag van bleekgezichten veranderd in roodhuiden. We zijn dus de afgelopen dagen verder wat voorzichtiger geweest met de knetterende UV-straling hier.

Waar is iedereen toch?
Reisgidsen voorspelden ons dat Hikkaduwa een van de drukkere stranden zou zijn, maar dat hebben we zeker niet zo ervaren.
Het blijkt dat het hoogseizoen hier inmiddels al achter de rug is, dus met name ´s avonds is het in de vele bars en eettentjes bijna uitgestorven. Overal gaat de boel na tienen al dicht. Nu zijn wij op onze ouwe dag bepaald geen late night feestbeesten meer, maar iets swingender mag heus wel van ons.

Surfers paradise
Verder nix mis met het uitgestrekte strand hoor; een waar surfers paradise met enorme branding waarin je continu van je sokken wordt gebeukt en regelmatig kopje onder gaat. Overdag een leuk relaxed sfeertje, maar na zonsondergang is het toch een beetje sfeerloos, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld onze eerdere Goa- of Gili-avonturen.

Apen & muggen

Na drie nachten in Hikkaduwa zijn we vanochtend per taxi doorgetrokken naar de volgende strandbestemming: Unawatuna, zo’n 20 kilometer verder langs de zuidkust.
Hebben hier een zeer betaalbaar kamertje met uitzicht op een ‘jungletuin’ met bamboe en lianen. Er schijnen volgens de eigenaar zelfs apen in te zitten. Niet dat we die al gezien hebben, maar al wel veel muggen, dus dat wordt voor het eerst toch smeren!

Unawatuna zelf is compleet anders dan Hikkaduwa. Het ligt aan een overzichtelijk baaitje en heeft strandstrookjes, maar in ieder geval geen voortrazend verkeer en wel iets van een dorpshart. Bovendien zijn hier –misschien door het weekend?- veel meer locals, en dat vinden we toch leuker om te bekoekeloeren.

Tsunamisporen
Veel van het zandstrand en het vroegere koraalrif is hier weggeslagen door de tsunami en op sommige plekken zijn de sporen daarvan nog steeds zichtbaar.
Vanmiddag spraken we zelfs de Nederlandse eigenaresse van een fantastische cappuccinotent die ons een ooggetuigeverslag gaf van wat zij hier toen heeft meegemaakt. Was toch wel heel bijzonder om dit te horen. We zitten hier nu af & toe met heel andere ogen naar de zee te staren…

Ga er nu snel mee stoppen, want we hebben een aanbevolen Italiaans restaurant ontdekt en onze buiken rammelen. We verheugen ons op pasta met een wijntje, want dat laatste is hier niet te krijgen.

We melden ons binnenkort weer, want we zitten hier nog twee dagen voordat we verder de zuidkust langstrekken.

Zanderige en zonnige groeten uit Unawatuna.

1 opmerking:

Romas zei

Miauw, knuffel, kopstoot, miauw hier Joop

Weer een mooi verhaal en wat een heerlijke rust daar. Veel rust / ruimte heb ik nu ook en krijg w.s. hierdoor op m’n kale plekken weer haar, waar mijn gast vader jaloers op is.

Wat een leuke namen daar in Sri Lanka; Hikkaduwa en Unawatuna.
De Tsunami angst en crisis is er nog bij vele toeristen zoals ook in de andere getroffen gebieden.

Hier in V was het na 2 dagen volop zon vandaag zaterdag bewolkt en weer fris. Vrijdag avond was het een gezellige met Jolande en Bertina die kwamen dineren en wijn drinken. Ze hebben Tikka massala e.d. gegeten en rode en witte wijn gedronken, jullie kennen dat wel. Ik word goed verwend door iedereen. Ik wens jullie het zelfde. geniet van het verre vreemde en de ontspannen tijden.

Knuffel, kopstoot, sprongetje van Joop
PS: ik moet ook de groeten doen van
Romas, mijn gastouders