dinsdag 15 maart 2011

Zwaar in de olie


Even een snelle Ella-update, want de WiFi op ons balcon with a view is prima zolang er geen power cut optreedt.

’t Was vanmorgen prachtig wakker worden met allerlei vogel- en jungelegeluiden. Schuif je de gordijnen op en dan straalt je een panoramische bergwereld tegemoet! Nog nooit zo’n mooi uitzicht op een hotelkamer gehad; het overtreft zelfs vele malen dat van onze woonkamer thuis, want hier zitten ook ketende aapjes in de bomen.

Ingelaste tuk tuk trip

Ella zelf is niet veel meer dan een doorgangsgehuchtje en veel mensen gebruiken het dan ook als uitvalsbasis voor dagtripjes. Ook wij. Het enige verkrijgbare scootertje was overpriced en had belabberde remmen, dus daarom een tuk tuk gehuurd om wat dingen in de omgeving te bekijken. Bleek ook bij nader inzien geen gek idee, want de binnenweggetjes waren vaak hobbelige modderpoelen.

Keuringsdienst van Waarde
Een prachtige twee eeuwen oude grottempel met frescos en Boeddhabeelden bezocht en ons ook nog uitgebreid rond laten leiden op een tea factory. Had er geen weet van welk een enorm proces er komt kijken bij de vervaardiging van onze theezakjes. Dat we voor de bezichting ons moesten hullen in witte laboratoriumpakken was een hilarisch extraatje. We voelden ons net de inspectiedienst van de Keuringsdienst van Waren!

Zojuist teruggekeerd van onze eerste ayurvedische massage. Allebei een uur lang gekneed en beklopt en uitgebreid in de olie gezet. Een bijzondere en revitaliserende ervaring. Alleen de olie die ook in ons haar zit moet nog een tijd intrekken. We zien er nu uit als gladde otters met vetkuiven.

Ga er nu weer snel mee stoppen, want mijn vingers slippen over het toetsenbord en de muis en mijn bril glijdt continu van mijn neus af.

Misschien morgen meer uit Ella, anders uit Kandy waar we donderdagochtend per trein naartoe boemelen.

Vettige groeten uit Ella.

7 opmerkingen:

Sylliegirl68 zei

Dag gladjakkers!

Wat leuk om over jullie belevenissen te lezen en op de hoogte te blijven! Na die darm-ellende is het genieten dan toch echt begonnen..... Zal niet onder stoelen of banken steken dat ik jullie wel benijd hoor! Maar hier in Vlissingen wordt het zo waar ook écht lente!

Een hele fijne laatste week daar toegewenst!

Groetjes van Syl

Unknown zei

Een mooi beeld inderdaad :-)

Anoniem zei

Hey Peter en Marianne,
schitterende foto zeg!
geweldig om jullie zo vrolijk te zien.
`t geluk zit in de kleine dingen niewaar?
hier alles ok, `t is vandaag mooi weer en er komen weer allemaal prachtige bloemen op in de tuin en
iedereen wordt weer een beetje blijer!
heel veel plezier nog en weer tot later!
groet/liefs,
Mo

.

Romas zei

Wat een enige foto jullie zo te zien in een nieuwe vakantie outfit. We hebben gelijk weer onze foto's van Ella bekeken en zagen het prachtige uitzicht van uit ons hotel destijds. Dus als ik goed begrijp dan gaan je nu aan de thee. Hier alles okay en de lente is begonnen. Vogels fluiten, bloemen komen op en de warmte stroomt binnen. Hartelijk groeten van Rob, Maria en jullie muizenvanger Joop!

Unknown zei

Hai lieve vrienden, wat heerlijk om van jullie verhalen te genieten. Ik zat net te lezen over de Ayurveda - the History dacht aan jullie. Zowaar lees ik dat jullie het al uitgeprobeerd hebben. Glad als een aal. haha.
Het klinkt als eeen droom, dus ik droom nog maar even verder. Hugs Ellen

Anoniem zei

hé lieve allebei!

Na zonnige dagen begint deze dag hier grauw (en ik denk fris, maar dat moet ik straks gaan voelen!) ... bij jullie ziet het er een stuk beter uit! (als je je weer ontdaan hebt van de beschermende kleding!).
Geniet ze!!
FIJN om op afstand mee te genieten!

liefs,
Anja

Anoniem zei

Wat een super leuke foto van jullie! Geweldig verhaal. Peet je moet echt overwegen om professioneel schrijver te worden , als de bieb dicht gaat is dat zeker een optie voor je! Veel plezier lieverds en een dikke knuffel voor jullie beiden. XXX jet