dinsdag 14 juli 2009

Sesam open u!


Hij is al een paar jaartjes online: Wolfgang’s Vault, een digitale audio schatkamer met 2500 online beluisterbare live optredens uit de archieven van de legendarische concert promotor Bill Graham.

Terug in de tijd
Sommige concerten gaan dik 40 jaar terug in de tijd (Santana, Hendrix, The Who); zelfs Neerlands trots, Golden Earring, blijkt vertegenwoordigd met een concert in Winterland, San Francisco d.d. april 1975. Er is gewoon teveel om op te noemen. En hoewel met name de oudere jongere zeer aan zijn trekken komt, zijn er ook talloze opnames van recentere datum.

Even gratis registreren en je kunt dit alles in prima geluidskwaliteit beluisteren. Terwijl ik dit blogpostje tik, speelt er bijvoorbeeld een prachtconcert van Bob Marley & the Wailers, live at the Boston Music Hall in 1978.

Opnametip
Helemaal fijn is dat je dit fraais desgewenst op je pc kunt opnemen met bijvoorbeeld de Free Recorder Toolbar. Even een beetje naar je persoonlijke voorkeuren afstellen en –bingo!- Bob klinkt voortaan direct live vanaf mijn harde schijf.

Ben niet zo’n online muziekbeluisteraar, maar deze kluis is opgeslagen in mijn Favorieten en zal ik nog regelmatig openen.

Geen opmerkingen: