maandag 14 maart 2011

A room with a view


Na een vier uur durende taxitrip zijn we aan het begin de middag beland in het op dik een kilometer hoogte gelegen dorpje Ella. De bedoeling is dat we hier drie nachten doorbrengen voordat we met de trein door de bergen verder reizen naar Kandy.

Weg met de tropenkolder!
We ervaren het als bijzonder aangenaam om in de frissere lucht van The Hill Country te zitten. De vochtigheid, de warmte en de muggen in Tangalle begonnen ons langzamerhand te nekken. We begonnen door de hitte af en toe dezelfde tropenkolderverschijnselen te ervaren als op Bali, hetgeen inhoudt dat we continu alles kwijt waren of mislegd hadden.
Bovendien waren we door anderhalve week op de stranden behoorlijk verzilt & verploert geraakt en beschikken we hier op onze hotelkamer over een fantastische douche en is er ook een laundry service voorhanden.

Het weer hier is momenteel bewolkt, maar dat vinden we helemaal niet erg. Even verlost van de koperen ploert en de soms dreigende wolkenpartijen zien er hierboven ronduit spectaculair uit.

Ons hotel was voor de taxichauffeur nog een hele tour om te bereiken over een steil soort, nóg hoger gelegen ezelspad.
Het is onze duurste accommodatie tot nu toe: 40 euri per nacht. Maar dan heb je ook wat: een adembenemend vergezicht, een waanzinnig schone en grote kamer, een gratis internetverbinding en een balconzitje met privé hangmat.

Chillen in de mountains

Het hotel heet Zion View en met een beetje fantasie – en voorzien van de juiste rookwaar- kun je het beloofde land van de rasta’s volgens mij in de verte zien liggen.
Tussen de bomen bruist een enorme waterval, de bergvogeltjes tsjilpen, af & toe sjokt er een trein voorbij en in de diepte liggen de groene sawa’s er tevreden bij. Ik ga hun voorbeeld volgen en betrek mijn hangmat.

Jodelahitie groeten uit Ella!

5 opmerkingen:

Romas zei

Klinkt allemaal heel goed en afwisselend. We hebben niets gelezen over jullie culturele uitstapje naar de grote buddha. Was dit niets om over naar huis te schrijven?

Hier is het al heerlijk lenteweer.
Geniet lekker verder tussen de chai. Groeten Romas

De Eeuwige Bron zei

Weet je zeker dat je in Ella zit? Het klinkt als Shangri- la.
Geniet ze!

Anoniem zei

We gaan int egengestelde richting: jullie frissen een beetje op èn hier schijnt de afgelopen dagen regelmatig de zon en wordt het zachter! Zullen we nog even zo doorgaan?!

liefs,
Anja

Anoniem zei

koele foto, Peter!
;)) Mo

Renate zei

pass die jonko!!!
Relaxte foto.
De uitagenda is gedaan vol met paaseitjes en haasjes,....hahaha

Dikke kus Renate