woensdag 19 november 2008

Python lives!


Python lives!

Dat ik het tv- en filmoeuvre van Monty Python tot de tijdloze humorklassiekers reken, moge inmiddels genoegzaam bekend zijn. In ieder blog dat ik ooit gemaakt heb komt Python namelijk wel een keer aan de orde. Hier bijvoorbeeld een paar maanden geleden nog.

Dat hun humor nog steeds springlevend is bleek uit twee berichten die deze week kort na elkaar in de media opdoken.

Volgens de Amerikaanse hoogleraar William Berg is de overbekende sketch met de dode papegaai ('ELLO POLLY!!!!!) direct geïnspireerd door een mop van de Griekse schrijver Philogelos uit de vierde eeuw na Christus. Als dat niet klassiek is, dan weet ik het niet meer.

En vandaag zoemde op Internet ineens het bericht dat de MP-leden een eigen videokanaal zijn gestart op YouTube in de strijd tegen "those crap quality videos" die iedereen daar maar online kwakt. Een loffelijk streven, want men belooft "HQ videos straight from the vault".

Alle video’s op het Monty Python channel zullen gratis te bekijken zijn, maar men wil er wel wat voor terug. “We want you to click on the links, buy our movies and TV shows, and soften our pain and disgust at being ripped off all these years."

Ze blijven leuk die mannen.

Geen opmerkingen: