woensdag 25 februari 2009

Muziek voor grijze dagen



Ter testing van een nieuw Flashplayertje, hierboven geheel gratis een zonnig mixteepje met zes aanstekelijke cumbia tracks.

Cumbia, wattisdat? Dat, beste lezertjes, is Latijns-Amerikaanse feestmuziek die zo’n 50 jaar geleden ontstond aan de Atlantische kust van Colombia, maar inmiddels is uitgewaaierd over het gehele Zuid-Amerikaanse continent.

In zijn puurste vorm is cumbia een dansbare cocktail van Spaanse en Afrikaanse roots, maar wat je op de vrolijke compilatie-cd ‘Arriba La Cumbia!’ krijgt voorgeschoteld gaat nog een stapje verder.

De muziek, die van nature al doorspekt is met klaterende ritmes, stuwende baslijnen, spetterende trompetten en een karakteristiek rauw accordeonnetje, wordt hier zo mogelijk nog swingender door toevoeging van extra vette beats en af & toe een scheut hiphop. Kortom, met deze cd ben je helemaal klaar voor de zomer.

Ober, doet u mij nog maar een piña colada!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

heel leuk gedaan zo Peet met dat cassettebandje!
leuke muziek ook; neemt je even mee
naar andere sferen!laat het buiten maar grijs zijn hoor;)
bedankt!
grMo

PeterQ zei

Leuk om te horen dat het in de smaak valt. Klinkt bij zomerse waarden zelfs nog lekkerder.

T.z.t. een kopietje voor je maken van de hele cd?

Unknown zei

Het leukste playertje in tijden. De muziek kan ik nu niet beluisteren maar moet ik ook eens doen. Ben er geloof ik niet bekend mee...

PeterQ zei

Gewoon speakertjes wijdopen zetten en zonnebril opzetten op je werkplek Edwin. Wedden dat de zon doorbreekt in de ZB?

Een hele zwik flahsplayertjes is te vinden op www.myflashfetish.com/myspace-mp3players.php. Wel even een beetje rommelen met de code om reclameuitingen en overbodige knopjes te verwijderen.

Anoniem zei

ja graag!:)

PeterQ zei

Komt voor mekaar. Neem 'm voor je mee de eerstvolgende keer dat wij elkaar zien op een zonnig terras, OK?