woensdag 15 april 2009

Groeten uit het noorden


Mijn nek kan na het vele tuffen zo als studie-object naar Brandwondencentrum Beverwijk, mijn darmsysteem lijkt steeds meer op een open riool, een paar nachten nogal belabberd geslapen, maar verder verloopt onze Balivakantie geheel naar wens.

Paps Paascadeau
Probleem met onbetrouwbare camera opgelost door voor een kleine 100 euri als Paascadeau een nieuwe Olympus aan te schaffen in Amlapura, waar we om te pinnen toch een paar keer naar toe moesten. Was iedere keer wel even een uurtje rijden vanuit Amed, maar niet echt een straf, want prima weg, slingerend langs panoramische vergezichten over de groene sawa's.

Inmiddels zijn we over de helft van onze vakantie en hebben we al heel wat afgetuft & gezien.

Aapjes kijken
Helemaal vergeten te melden dat we in Ubud ook nog naar het Monkey Forest geweest zijn, een stuk jungle dat tegen de stad aan geplakt zit en waar hele apenfamilies in hun natuurlijke habitat te bekijken zijn. Een bijzondere ervaring met die snelle, brutale donderstenen!

Vanuit onze uitvalsbasis Wawa-Wewe diverse tochtjes van 100 km ondernomen. O.a. fantastisch gesnorkeld in de mooie onderwaterwereld rond een Japans scheepswrak uit WO 2. Soort Finding Nemo in het echt.

Ander hoogtepunt vormden de Koninklijke Zwembaden van Tirtangang waar we heerlijk gepoedeld hebben in koel, koninklijk water.

Ploertige hitte
Tenganang vonden we een beetje tegenvallen. Geeft op zich een leuk beeld van hoe een oorspronkelijk Balinees dorp er uitziet, maar is in feite één grote souvenirshop met allemaal hetzelfde aanbod van kleedjes & tapijtjes. Bovendien was het er zo ploertig heet dat ook mevrouw Plongelong het al gauw voor gezien hield en de voorkeur gaf aan de verkoeling van Candidasa aan zee.
Op de terugweg ter compensatie in Ujung nog het Waterpaleis bezocht, maar te moe om het helemaal door te lopen en meer genoten van de vergezichten met de vulkaan Agung op de achtergrond.

Wat het weer betreft, de laatste paar dagen dreigen er regelmatig onweersbuien en we hebben zelfs af & toe een spetter regen meegemaakt. Heerlijk, heerlijk!

Inmiddels zijn we vandaag via een vroege (en opnieuw zeer betaalbare) taxiverbinding beland in de noordelijke strook Lovina waar we voor drie nachten een (ook weer zeer betaalbare) kamer in een kleinschalig hotelcomplex, vlak aan zee hebben geboekt.

Searching for the dolphins
Morgen hebben we weer voor twee dagen een scooter geregeld en gaan we kleine dagtripjes ondernemen in de regio. Morgenochtend vroeg op, want om 6.00 uur gaan we met een vissersbootje op zoek naar dolfijnen en aansluitend lekker snorkelen.

Omdat we hier al zo vroeg aangekomen zijn, zojuist een lekker middagtukje gedaan en nu zitten we in een superdeluxe hotel waar mevrouw Plongelong geniet van een heerlijke bank en kopjes capuccino. En ik dus weer aan het werk ben op een uitstekende internetverbinding om het thuisfront op de hoogte te brengen van onze Balinese belevenissen.

Best of both worlds
Die constructie passen we overigens wel vaker toe: zelf een goedkope accomodatie betrekken en dan gebruikmaken van de faciliteiten van een aanpalend luxehotel. Zo hebben we in Amed meerdere malen voortreffelijk gegeten en cocktails gedronken bij onze buren: hotel The Dancing Dragon, waar een bungalow maar liefst 120 dollar per nacht kost, maar de menukaart desondanks prettig geprijsd was.

En nu we het toch over de horeca hebben: hun Nederlandse vakgenoten zouden hier eens een maandje stage moeten lopen. Wat voel je je hier in de watten gelegd en echt te gast; daar kan men in Nederland een puntje aan zuigen!

Geldt trouwens in zijn algemeenheid ook voor de gewone Balinezen. Zo vriendelijk en behulpzaam, wat een heerlijk volk. En altijd die stralende glimlach waarmee men je tegemoet treedt. Nergens word je zo prettig afgezet als hier :-)

Tot later!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed te lezen dat het algemeen goed gaat met jullie op dat mooie tropische Indonesische eiland Bali met innemende en sierlijke bevolking.

Hier wordt de zwakke schakel met de dijkverhoging met de dag sterker. Phanta Rei is binnen kort en/of buiten lang weer terug en open, voor een Duvel of zo.

Verder gaan wij onze gang en genieten van de lente; kleur, geur en warmte, met hier of daar mist.

Groeten, Robert en Maria
Geniet verder

Anoniem zei

Lieve Peter en Marianne, wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben. Het is zo leuk herkenbaar alle verhalen. Gelukkig zijn je toch naar Lovina afgereisd. Vergeet niet een heerlijk bad te nemen in de prachtige warmwaterbronnen. Vergeet ook niet regelmatig een massage te nemen. Nog veel reispleizer in het mooie Bali. Lieve groeten maria.

De Eeuwige Bron zei

Afgezien van de ongemakken zoals brandwonden en rioleringsproblemen ben ik gewoon stinkend jaloers. Snorkelen! Dolfijnen! Het kan daar niet op he?
Wat betekend Plongelong eigenlijk? Als ik het googled kom ik op je weblog uit.
Groet,
WvS

PeterQ zei

@ Rob & Maria:
Goed om te horen dat Panta Rhei weer aan het herrijzen is. Hebben we weer iets om naar uit te kijken. Duveltje zou hier ook wel smaken. In Ubud heb ik het moeten doen met een Leffe Dubbel. Was ook geen straf hoor :-)

@Sofie:
Grappig dat je via Google Plongelong op mijn weblog terecht komt. Maar wie googelt dat nou eigenlijk?
Plongelong refereert aan de gamelanmuziek die je hier regelmatig hoort en die wij dus plongelongmuziek noemen. En cabartier Najib Amhali had een Indonesische act met een type dat Johnnie Plongelong heette. Vandaar.
Wees maar niet jaloers op ons. Het is hier hels. De kantoortuin is er in de zomer in subtropisch paradijs bij. Maar we slaan ons er dapper door heen. Iemand moet het doen hè?

Bieptiep zei

Dag Plongelongetjes,

Afgezien van het afzien (helse hitte, rare darmen, tweedegraads verbrandingen)lijken jullie in een soort paradijs te zijn beland. Heerlijk: alle dagen zon, eindje tuffen, keertje snorkelen, lekker lummelen, beetje zwemmen, hapje eten...ik ben JALOERS!
Geniet ze nog op Bali en laat ons nog verder meegenieten!
Groeten,
M