donderdag 16 april 2009

Change of plans (2)


Sneller dan verwacht is hier al weer een miniverslagje van onze avonturen van vandaag. Dat komt omdat ik nu standaard beschik over een prima internetverbinding in het superhotel waar ik het in mijn blogpostje van gisteren al over had.

Leuk hotelletje!
Sterker nog: we zijn vanuit ons low budgethotelletje hier naar toe verkast. Scheelt een lousy 6,50 euri, maar dan heb je ook wat: fantastisch personeel, dito service, zwembad en niet te vergeten een fantastische kamer met ijskast en een balzaal van een badkamer. Kopje van dit bericht had dus eigenlijk Change of Hotel moeten zijn, want de komende twee dagen blijven we, zoals gepland, in deze regio.

Daarna nog steeds het plan om onze vakantie af te sluiten met een paar dagen op de Gili eilanden vóór Lombok. Maar daar zijn we op dit moment nog over aan het plannen.

Vanochtend vóór zonsopgang al de zee op gegaan met een vissersboot-catamaran, op zoek naar dolfijnen. We startten vanuit Kalibukbuk (het plaatsje waar we nu zitten) met een stuk of zes vaartuigjes, maar op onze tocht kregen we steeds meer gezelschap van maritiem materieel uit andere gehuchtjes op de route.

Daar heb je Flipper!
Op den duur was er een ware armada van zo'n 80 bootjes op dolfijnenjacht. En al die toeristen met hun camera's in aanslag, in de hoop eindelijk zo'n Flipper in het echt te zien & voor het thuisfront vast te leggen. Alleen de tocht met het opkomende ochtendlicht was al de moeite waard om mee te maken. Zodra er iemand iets in de verte zag drijven, scheurde heel die vloot er als een speer achterna, maar na anderhalf uur had nog niemand een dolfijn gezien.
We begonnen al te geloven dat dit weer een typische toeristen rip-off (en leuke bijverdienste voor de plaatselijke vissers) was toen ik (jawel, J. Plongelong hemzelve) een schooltje van een stuk of tien vlakbij onze boot spotte en wij dik 70 bootjes achter ons aan kregen.

Verdomd, we hadden echt een zwik dolfijnen die een tijd lang met ons bootje meezwommen! Wat een belevenis en wat voelden we ons een lucky bastards. We zaten als kinderen enthousiast te juichen dat we dit zo dichtbij konden meemaken.

Daarna op de terugtocht nog een half uurtje gesnorkeld en om half 10 zaten we al weer aan het ontbijt met nog een hele dag voor ons. En die dag kon al niet meer stuk.

Lekker buitje
Vervolgens naar de heilige heetwaterbronnen getuft en daar lekker gegeten, gerelaxed en gepoedeld in het warme water en afgekoeld onder een koude douche. Soort Indonesische variant op de Europese sauna. Voelden ons weer eventjes heerlijk schoon en toen we er ook nog een kortstondig regenbuitje overheen kregen, konden we onze lol helemaal niet meer op.

En nu dus zeer tevreden en schoon in onze nieuwe accomodatie. Hier zit een tevreden mensch, dat later weer wel nader van zich zal laten horen.

PS
Dank aan de mensen die de moeite nemen om een reactie te plaatsen op dit blog. Wordt zeer gewaardeerd en met veel plezier gelezen.

7 opmerkingen:

De Eeuwige Bron zei

Ja, ja ja. Gelijk maar een hele zwik dolfijnen! Toch wel foto's genomen met het nieuwe toestel?
Kwam vanmorgen langs een tuin en hoorde "plongelong". Zo'n windgong.Ik weet niet zeker of het zo heet maar dacht meteen dat plongelong wel iets met muziek te maken zou kunnen hebben.
p.s. Je stond op 1 in Google.

Anoniem zei

hoi lieve allebei!

Ik stuurde eerst een bericht door op het icoontje te klikken ... weet niet of die aangekomen is ... daarom nog één!
Wat klinkt dat goed bij jullie allemaal!! Puur genieten ... ga zo door!!
Ik hoor/zie graag meer bij jullie terugkomst!!

liefs
ANja

Anoniem zei

He die P en M Plongelong,
Ik begrijp helemaal dat het ontzettend zwaar valt allemaal met al die 'vissen' en regen en zo. Nog een genoeglijke staart aan jullie vakantie.
groet
John

Anoniem zei

Is het riool al gedicht? Misschien is meneer en mevrouw Pruttel meer van toepassing? :P
Ben erg benieuwd naar al je foto's, in het Superhotel geen mogelijkheid tot een kleine upload op Flickr?


Groetjes, Marileen

Anoniem zei

Hoi Peter en Marjan,
Leuk hoor,het verslag van jullie te lezen!En Peter gaat het weer een beetje met de darmen??
IK denk als jullie thuis komen wel wat te vertellen hebben van zo n prachtige vakantie.We volgen het met veel belangstelling!!
Hartelijke groet,Rinus

PeterQ zei

Dag allemaal

Leuk om weer van jullie te horen.

Nee hoor, Marileen. Het blijft gewoon bij mr. & mrs. Plongelong want de riolering is sinds gisteren weer onder controle.

Doe iedereen in de kantoortuin mijn plakkerige groeten.

Enne, Rinus: nog veel plezier met je nieuwe supercomputer.

Ja, Anja, je hebt het goed gedaan, want je reactie staat er keurig bij. Zie je wel dat je het kunt :) ?

Romas zei

Hoi Peter en Marianne

Prachtige en herkenbare ervaringen.
Ga zo door en er nog enkele weken bij.

Liefs Robert en Maria