zaterdag 18 april 2009

Daar gaan we weer...


Onze laatste vakantieweek is ingegaan. Tijd om weer eens te verkassen.

We hebben hier denk ik nog geen vijfde gezien van wat we allemaal van plan waren te bekijken & te betuffen. Maar echt erg vinden we dat niet, want er komt altijd iets onverwacht leuks voor in de plaats.

Voorbeeld: gisteren zouden we een groot rondje maken van een kilometer of 100, te beginnen bij de Git Git waterval, gevolgd door bezoeken aan een paar tempels. Maar verder dan die waterval zijn we niet gekomen.

Lekker buitje!
Na bezichtiging van de waterval werden we overvallen door een enorme tropisch hoosbui die uren duurde. Toch bijzonder om mee te maken. Een afwisseling van grijs gordijn van regen en af & toe, als het wat minder werd, wolken van condens die in de bergen hingen.
Ondertussen zaten wij hoog & droog als enige klanten te schuilen in een kleine warung waar we ontzettend liefdevol en gastvrij in de watten werden gelegd door een schat van een Balinees omaatje, die ook nog eens verdomd lekker kon koken.
Kregen van alles extra van dat lieve mensje: fruithapjes, thee, kruiden, armbandjes en ga maar door.

Toen de stortvloed na een paar uur veranderde in een regenbui, hebben we twee plastic poncho's gekocht, de stoute schoenen aangetrokken en zijn toch maar in de regen teruggereden naar Kalibukbuk.

Zodoende kwam er verder nix van onze overige bezichtigingsplannen, maar keken we evengoed terug op een heel bijzondere Bali-ervaring.

Chill out on the beach
Momenteel zitten we in de hotel lobby onder de ventilator. Om 11.00 uur vertrekken we per taxi naar het havenplaatsje Padangbai waar we voor één nachtje een accomodatie willen zoeken. Om vervolgens morgenochtend over te steken naar het Lombok eilandje Gili Trawangang voor een paar dagen chill out op het strand.

Maar voordat we vertrekken gaan we ons eerst nog even een uurtje lekker laten masseren.

We hopen vanaf Gili Trawangang weer iets van ons te laten horen.

7 opmerkingen:

Bieptiep zei

Dag Plongelongetjes,

Klinkt niet verkeerd: chillen op een tropisch eiland!
Wij gaan volgende week een midweekje chillen op Texel, hopelijk een mooie een Wadden-ervaring, al is het natuurlijk van een geheel andere orde dan Bali.
Chill ze!

Groet,
M.

Anoniem zei

Hoooiiiii!

Gezellig weer een paar daagjes bijgelezen, ik moet ook toegeven dat ik jaloers ben.Wat moet het daar prachtig en fijn zijn! luitjes geniet van jullie laatste weekje, snuif de natuur en indrukken op, daar kunnen jullie nog lang op na genieten!
x Mir
ook hier is het prachtig overal nu.

Anoniem zei

hé allebei!

't Klinkt weer prachtig ... zo kan een enorme hoosbui ook weer een prachtige ervaring zijn! Geniet ze verder!!

liefs,
Anja

Anoniem zei

hoi Peter & Marianne,
leuk om geregeld een verslagje van jullie belevenissen te lezen en
zo te horen vermaken jullie je uitstekend! geniet nog maar met volle teugen van de rest van de vakantie.
hier was het vandaag, zondag, ook nog wel lekker.was van plan om in de tuin te werken, maar het was veel fijner om erin te zitten en te genieten van al het natuurschooon om ons heen.
Zo, ik zie dat het al weer laat is. tijd om te stoppen dus.
veel plezier nog hoor!
gr Mo

Anoniem zei

Veel plezier tijdens jullie laatste weekje. Zo te lezen zal dat vast wel gaan lukken!
gr vanuit Zwartewaal, de Buisjesss

Romas zei

Hallo Peter en Marianne

Fantastisch te lezen dat jullie naar Gili's gaan. De rest van Bali kan je zien in een andere reis of leven.

Jullie kunnen nog wel langer dan deze week verder reizen in Indonesië en aldaar je werkzaamheden uitvoeren vanuit een internetcafé.

Peter zijn collega's staan wel achter je zoals ik lees. Hoe is dat voor Marianne? Zij kan goed inkopen doen voor de winkel.

Geniet veel verder,
aldaar van elkaar.

Liefs, Robert en Maria

PeterQ zei

Dag allemaal

Dank voor jullie reactie die we pas vanaag konden lezen i.v.m. een grote stroom- en een nog grotere Internetstoring. En ook een beetje te bezig geweest met chillen.

Marianne, jij ook een goeie chillvakantie op Texel!