donderdag 3 maart 2011

Hallo, hier Hikkaduwa


Voor het eerst van mijn leven zit ik met een laptopje ´s morgens vroeg op het strand, met de beukende branding op loopafstand, om het thuisfront een eerste levensteken te bezorgen.

We hebben vannacht in etappes zo´n 10 uur geslapen. Geen wonder natuurlijk na zo´n vermoeiende en vrijwel slaaploze tocht van in totaal toch weer 24 uur van huis naar hier.

De vlucht via Dubai naar Sri Lanka verliep probleemloos en geheel volgens schema belandden we hier tegen 13.00 uur in Hikkaduwa na eerst nog een drie-en-half uur durende dollemansrit in een taxibusje vanaf het vliegveld.

Scheuren op de A58
Sowieso ben je dik een uur bezig om naar en door de hoofdstad Colombo te komen. Er loopt namelijk maar één tweebaans hoofdweg langs de kust naar het zuiden, dus er geldt het recht van de sterkste, en dat betekent: scheuren, snijden en de claxon in de continustand.
Maar goed, met het raampje open konden we wel onze eerste sigaretjes roken na vele uren. De smog, de herrie en de zwoele tegenwind kregen we er gratis bij. Af & toe werd de vermoeidheid ons toch teveel en zaten we ondanks het gehotsebots zelfs nog even weg te soezen en te knikkebollen.

Maar zoals gebruikelijk is het grootste leed direct geleden als je dan op een leuk strand belandt en je eerste drankje en hapje nuttigt. Hebben gelijk onze witte, verploerte koppen op de foto laten vastleggen om daarna een inhaalslaapje van een paar uur in onze aardige accommodatie te plegen.

Eerste verkenning

’s Avonds een eerste verkennende wandeling gemaakt door Hikkaduwa. Zoals alle kustplaatsen loopt hier die hoofdweg dwars door het stoeploze stadje, dus dat betekent opletten in de herrie van het voortrazende verkeer.
Terug zijn we dan ook over het strand gelopen waar vele rustige eet- en drinktentjes zijn. Doet qua sfeer wel een beetje denken aan Goa, alleen het is hier nog rustiger. Bepaald geen feestcentrum dus, hoewel er wel een enkele dreuntent te vinden is voor de liefhebbers.

Toen we gisteravond ons strandmaaltje nuttigden was de hemel dichtgetrokken en begon het in de verte fors te knipperen aan de hemel. Moesten zelfs in de regen teruglopen naar ons kamertje, en vanochtend is het droog en bewolkt. Maar we zitten in lekkere temperaturen met een windje in onze zomerkleren op een heerlijke locatie, dus wat wil een mensch nog meer. Die zon komt heus nog wel.

Wij melden ons weer in een later stadium. Nu eerst aan het ontbijt en onze dagplanning maken.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Dat heb je goed voor elkaar Peter. Heel veel plezier gewenst, in dat prachtige land!

De Eeuwige Bron zei

Mmmmm, lekker daar. Pakje shag bij de hand en een douche in de buurt. Nu inderdaad nog wat kleur op de wangen.
Veel plezier!

Romas zei

Hallo lieve paps en mams, hier weer een bericht van Joop.
Fijn om jullie warme zwoele zomer foto te zien met lekkere sapjes en verhaal.
Ik eet en drink nu ook beter, maar die droge brokken …. Ik zie geen mens dat eten?
Vandaag was hier een mooie zonnige dag en koud, rond het vriespunt en in de morgen met een prachtige zonsopkomst. Er zijn wel erg veel vogels hier in de GvP die mij al erg vroeg doen ontwaken. Ik heb nog niet eens voor mijn gast ouders een vogel of muis gevangen. Maar ik voel me wel sterker worden en onderneem meer uitstapjes, naar de buren, de watergang en omgeving. Dus binnenkort en buiten lang weer nieuws van Joop

Anoniem zei

Dat ziet er allemaal goed uit!,heel veel plezier hoor.
Rinus en Rina

Anoniem zei

hey Peter en Marianne!
hartstikke leuk die foto
ziet er goed uit!
heb weer genoten van je verslagje.
heel veel plezier nog
tot later ;))
liefs,
Mo