vrijdag 20 maart 2009

Ongehoorde muziekjes


Het stikt op internet van de interactieve wedstrijden, van ‘Verzin een foto-ondertitel’ tot Photoshop contests en alles wat daar verder tussenin zit.

Op Facebook is nu een ‘wedstrijd’ gestart onder de titel ‘Make your Own Album Cover for your Own Fake Band’, waarbij uit drie willekeurige bronnen een cd-cover van een onbestaande rock act samengesteld moet worden.

Zo moet de naam van de band het eerste artikel zijn dat je tegenkomt op Random Articles van de Wikipedia, en de titel van cd dient te bestaan uit de laatste vier of vijf woorden van de onderste quote op www.quotationspage.com/random. Tot slot dient de derde foto die je aantreft op www.flickr.com/explore/interesting/7days als basis voor de cover art.

Dat hele random copy/paste gebeuren levert bijzonder leuke resultaten op, mede doordat sommige inzenders er ook nog fictieve muziekinfo aan toevoegen.

Hoewel ik zelf niet op Facebook zit, kon ik het niet nalaten zelf even de proef op de som te nemen en het resultaat is boven dit blogpostje te zien.

Voldoend aan de voorwaarden belandde ik op de Wikipedia bij Tacrolimus (blijkt een immunosuppresief medicijn te zijn), de laatste vier woorden komen uit de random quote van de mij onbekende meneer Frank Deford: (“I believe that professional wrestling is clean and everything else in the world is fixed”) en van wie die Flickr foto was ben ik helaas even kwijt.

Lezersopgave: staar geconcentreerd naar het cd-frontje en verzin er nu zelf de muziek bij!

Tot slot nog wat aanvullende cd-info ter inspiratie:
This is the long-awaited debut album by Swedish DJ and techno producer Tacrolimus (a.k.a. Bjørn Søderborg) who was responsible for international floorfillers like ‘Smörgåsbord Avenue’ and ‘Malmö Calling’.
With its multi-layered atmospherics of organic instruments and electronics, its cross-rhythm dynamics and its intelligent ethno grooves ‘The World Is Fixed’ is an undisputed dance classic album for the next decade.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt interessant. Hoe kom ik aan een kopietje?

Ome Kees

PeterQ zei

Probeer Bjørn zelf eens te contacten:

Bjørn Søderborg
Smörgåsbord Avenue 212
Malmö
Zweden